#pukoppipuhe2021
Kuparikiekko Jr ryJulkaistu: 16.10.2021 00.00

#pukoppipuhe2021

Olympiakomitean #Pukukoppipuhe-kampanja kannustaa pysähtymään: "Miten voin itse sanoillani olla mukana luomassa parempaa urheiluympäristöä?

"Pukukopissa rakennetaan luottamusta

Koronapandemian jälkeinen aika on urheiluyhteisölle monella tapaa uusi alku, joka rohkaisee muutokseen. Jotta jokainen tuntee olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi urheiluyhteisöön, on positiivisen puhekulttuurin rakentaminen tärkeää.

– Pukukoppipuhe-kampanjan avulla haluamme kannustaa urheiluyhteisöä pohtimaan omaa käyttäytymistä ja puhetyyliä. Toivomme laajasti yhteisöä mukaan keskusteluun siitä, miten pukukopissa ja muissa urheilun ympäristöissä rakennetaan luottamuksen ilmapiiriä, taustoittaa Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.

Parhaimmillaan hyvä ilmapiiri siivittää urheilijat parempiin suorituksiin sekä tarjoaa tukea ja kannustusta epäonnistumisen hetkinä. Pukukopissa ryhmän ja joukkueen kesken vaihdetaan usein myös urheilun ulkopuolisia kuulumisia.

– Pukukopissa ollaan usein sekä fyysisesti että henkisesti paljaana. Monet urheilijat kokevat pukukopin kaltaisten paikkojen olevan parhaita paikkoja jutella, purkaa pettymyksiä ja juhlia voittoja – vapaasti ja rohkeasti. Tällä vuorovaikutuksella rakennetaan luottamusta, Laine toteaa." Lue lisää kampanjasta osoitteesta: https://www.olympiakomitea.fi/…/pukukoppipuhe-kampanja…/


Kuparikiekko jr ry joukkueineen haluaa olla mukana luomassa hyvää ilmapiiriä pukkareihin ja sitä kautta pelikentille.

U8 joukkueesta kampanjan aihetta pohtivat Aatam Mykkänen, Rasmus Mäenpää ja Valtteri Salminen: "Parasta on kun pukukopissa soitetaan musiikkia ja kaikilla on kivaa. Pukukopissa ei kuulu riehua" (Aatam)
"Pukukopissa kuuluu kannustaa joukkuekavereita. On kiva jutella muiden kanssa harkoista. Pukukopissa ei saa olla ilkeä kenellekään." (Rasmus)
"Hauskinta kopissa on jutella joukkuekavereiden kanssa ja hassutella. Peleissä puhutaan peli suunnitelmia. Kopissa ei kuulu puhua tyhmiä." (Valtteri)

Pukukoppipuheita pohtivat seuraavasti myös U10 joukkueesta Arttu Ketonen ja Mikael Lindström. Artun mielestä parasta kopissa on, että saa olla oma itsensä. Artun mielestä hyviä pukukoppipuheita on toisten tsemppaaminen ja kannustaminen. Rumat puheet ei hänen mielestään kuulu koppiin. Mikaelin mielestä parasta kopissa on, että saa puhua kavereiden kanssa. Kopissa ei saa haukkua muita vaan kivat puheet kuuluvat koppiin.

Lopuksi U22 joukkueesta Jesse Niinivirta kertoo, että rohkaisevilla ja kannustavilla puheilla luodaan hyvä fiilis ennen peliä. Hän lähettää samalla pienemmille pelaajille terveisiä: "Ole oma itsesi, rehti ja reilu muita kohtaan. Käyttäydytään niin, että kaikilla on kivaa".